Schermafbeelding 2021-02-15 om 16.16.48.png

Eiwitrijk recept:

Appel-Skyr bollies

Per broodje (+/- 70 gram) / 180 Kcal / 6 g Vet (waarvan verzadigd vet 0,6 g) / 21 g Koolhydraten (waarvan suikers 6,7 g) / 2 g vezels / 8 g Eiwit

TIP: U kunt de broodjes invriezen! 

 

Ingrediënten (voor 15 stuks)

  • 300 g Skyr naturel 0% vet

  • 300 g volkoren tarwemeel

  • 2 eieren

  • 150 g amandelen

  • 100 g rozijnen

  • 1 appel fijngesneden

  • 60 g blauwe bessen

  • 2 tot 3 eetlepels Candarel zoetstof

  • 2 à 3 eetlepels kaneelpoeder

  • 1/2e zakje bakpoeder

Bereidingswijze

1. Leg een bakplaat met bakpapier klaar

2. Verwarm de oven voor op 180°C

3. Meng alle ingrediënten in een kom

4. Kneed het geheel goed door en vorm er 15 broodjes van

5. Leg ze op de bakplaat en bak de broodjes 20-25 minuten in het midden van de oven

Speculaascake

 

Ingrediënten (voor 1 cake):

  • 125 g volkoren meel

  • 125 g amandelmeel

  • 150 g appelmoes

  • 65 g Candarel green crunchy

  • 3 eieren

  • 60 g plantaardige margarine (vrij van palmolie)

  • 30 g pecannoten

  • 3 theelepels bakpoeder

  • 4 eetlepels speculaaskruiden

  • scheutje appelazijn

  • kruidnoten voor de afwerking

Bereidingswijze

1. Meng het volkoren meel, amandelmeel, appelmoes, eieren, plantaardige margarine, Candarel suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en het scheutje appelazijn

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de langwerpige cakevorm met bakpapier

3. Breek de pecannoten tot kleinere stukken en meng door het beslag

4. Doe het beslag nu in de cakevorm en zet gedurende 40 minuten in de oven. Laat afkoelen, zet de cake op een schaal en werk af met enkele kruidnoten en pecannoten

Energiedens recept:

Bliss balls:

Per balletje / 117 Kcal / 5,5 g Vet (waarvan verzadigd vet 0,7 g) / 12 g Koolhydraten (waarvan suikers 6,5 g) / 2 g vezels / 3,6 g Eiwit

 

 

Ingrediënten (voor 7 stuks)

  • 70 g ontpitte dadels

  • 50 g havermout

  • 20 g zonnebloempitten

  • 20 g bananenchips

  • 20 g amandelen

  • 2 eetlepels 100% pindakaas

  • Toppings; kokosschilfers, geraspte chocolade, geroosterde amandelschilfers,…

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten in een kom

2. Mix tot een stevige massa

3. Rol er kleine balletjes van, ter grote van een pingpongbal

4. Top af met een topping naar keuze