Eiwitrijk recept:
Appel-Skyr bollies
Per broodje (+/- 70 gram) / 180 Kcal / 6 g Vet (waarvan verzadigd vet 0,6 g) / 21 g Koolhydraten (waarvan suikers 6,7 g) / 2 g vezels / 8 g Eiwit
TIP: U kunt de broodjes invriezen!
Ingrediënten (voor 15 stuks)
300 g Skyr naturel 0% vet
300 g volkoren tarwemeel
2 eieren
150 g amandelen
100 g rozijnen
1 appel fijngesneden
60 g blauwe bessen
2 tot 3 eetlepels Candarel zoetstof
2 à 3 eetlepels kaneelpoeder
1/2e zakje bakpoeder
Bereidingswijze
1. Leg een bakplaat met bakpapier klaar
2. Verwarm de oven voor op 180°C
3. Meng alle ingrediënten in een kom
4. Kneed het geheel goed door en vorm er 15 broodjes van
5. Leg ze op de bakplaat en bak de broodjes 20-25 minuten in het midden van de oven
Speculaascake
Ingrediënten (voor 1 cake):
125 g volkoren meel
125 g amandelmeel
150 g appelmoes
65 g Candarel green crunchy
3 eieren
60 g plantaardige margarine (vrij van palmolie)
30 g pecannoten
3 theelepels bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
scheutje appelazijn
kruidnoten voor de afwerking
Bereidingswijze
1. Meng het volkoren meel, amandelmeel, appelmoes, eieren, plantaardige margarine, Candarel suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en het scheutje appelazijn
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de langwerpige cakevorm met bakpapier
3. Breek de pecannoten tot kleinere stukken en meng door het beslag
4. Doe het beslag nu in de cakevorm en zet gedurende 40 minuten in de oven. Laat afkoelen, zet de cake op een schaal en werk af met enkele kruidnoten en pecannoten
Energiedens recept:
Bliss balls:
Per balletje / 117 Kcal / 5,5 g Vet (waarvan verzadigd vet 0,7 g) / 12 g Koolhydraten (waarvan suikers 6,5 g) / 2 g vezels / 3,6 g Eiwit
Ingrediënten (voor 7 stuks)
70 g ontpitte dadels
50 g havermout
20 g zonnebloempitten
20 g bananenchips
20 g amandelen
2 eetlepels 100% pindakaas
Toppings; kokosschilfers, geraspte chocolade, geroosterde amandelschilfers,…
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten in een kom
2. Mix tot een stevige massa
3. Rol er kleine balletjes van, ter grote van een pingpongbal
4. Top af met een topping naar keuze

